Toerist info

Welkom bij TIP

Ontdek per fiets, boot of te voet het water, het landschap en de sfeer van Genemuiden. Genemuiden heeft drie musea, een gezellig centrum met gevarieerd winkelaanbod, horeca-gelegenheden en kunstateliers, een binnenzwembad en uitgebreide sportfaciliteiten. In deze waterrijke omgeving zijn ook mogelijkheden om te overnachten. Het TIP in ’t Olde Staduus aan het Havenplein (open van maandag tot en met zaterdag) geeft graag meer informatie en doet uitgifte van promotiemiddelen. Dit is ook het adres voor stadswandelingen, fiets- en wandelroutes en streekproducten.
Het TIP (Toeristisch Informatie Punt) in ’t Olde Staduus aan het Havenplein is het beste vertrekpunt voor een ontdekkingstocht door en rond Genemuiden. Belangrijk om te weten: het stadje waardeert de zondagsrust.

In het hart van Genemuiden staat ’t Olde Staduus. Een historisch en voormalig stadhuis met een nieuwe functie. Door het gemeentebestuur bestemd voor de gemeenschap. Een thuis voor organisaties en activiteiten met een cultureel-maatschappelijk doel. Hier is niet alleen het Toeristisch Informatie Punt gehuisvest. Er is meer...Nog steeds is dit één van de Trouwlocaties van de gemeente Zwartewaterland, waar nog volop gebruik van wordt gemaakt. Wil je ook een avondje handwerken in een gezellige sfeer, kom dan gewoon even binnenkijken. Elke dinsdagavond. Via de hoofddeur van 't Olde Staduus, rechtdoor naar de winkel. Hartelijk welkom. Ook andere instellingen vinden hier hun onderkomen, zoals de Bibliotheek, Icare Verpleging en Verzorging, Philadelphia Werk & Begeleiding, Vrijwilligerspunt Zwartewaterland en Jeugdhonk 3:16.

70910f-olde-staduus.jpg

iconOntdek Genemuiden

iconTapijtstad Genemuiden

Welkom in Genemuiden: dé Tapijtstad van Nederland! Want vloerbedekking uit Genemuiden gaat de hele wereld over. Die industrie, stadsbranden, overstromingen, de ligging en de karaktervolle inwoners, maken Genemuiden tot een bijzonder stadje. Ontdek de sfeer en de verhalen.

Wat wil jij doen?