Toerist info

Tapijtstad Genemuiden


Welkom in Genemuiden: dé Tapijtstad van Nederland! Want vloerbedekking uit Genemuiden gaat de hele wereld over.
Genemuidenaren (Gællemunegers) verdienden sinds de 16e eeuw geld met de biezenindustrie. Met biezen uit het kustgebied van de Zuiderzee maakten ze biezenmatten. In 1910 ontstaat met de productie van de beroemde Genemuider mat, de blokmat, een florerende mattenindustrie. Genemuiden krijgt wereldfaam dankzij kokosmatten en vanaf 1967 met zachte vloerbedekking. Die gaat nog steeds de hele wereld over, net als kunstgras voor onder meer landschap-, sport- en voetbalvelden. In het Tapijtmuseum ziet u alles over deze fascinerende geschiedenis. Die industrie, stadsbranden, overstromingen, de ligging en de karaktervolle inwoners, maken Genemuiden tot een bijzonder stadje. Ontdek de sfeer en de verhalen.

b3f770-tapijtindustrie.jpg
Meer weten over tapijt?

Wilt u meer weten over het product tapijt? Bezoek dan de website van één van de grootste tapijtproducenten van Europa: Condor Group.

Condor Group is gevestigd binnen de gemeente Zwartewaterland met diverse productielocaties in Hasselt en Genemuiden, zoals Condor Carpets, VEBE, Betap, Condor Cartex, Condor Grass, Timzo en Edel Carpets.

Condor Group is tevens een gewaardeerde sponsor van deze website.

iconOntdek Genemuiden

iconTapijtstad Genemuiden

Welkom in Genemuiden: dé Tapijtstad van Nederland! Want vloerbedekking uit Genemuiden gaat de hele wereld over. Die industrie, stadsbranden, overstromingen, de ligging en de karaktervolle inwoners, maken Genemuiden tot een bijzonder stadje. Ontdek de sfeer en de verhalen.

Wat wil jij doen?