iconArrangementen

Fietsroute Genemuiden

Streekarrangement — Minimaal 1 personen — € 2,50 p.p.

De fietsroute Genemuiden leidt u in ongeveer 30 km rond Genemuiden over de Kamperzeedijk en door Mastenbroek. Historie, waterstaatkunde en natuur in de noordpunt van het Nationale Landschap IJsseldelta worden in tekst en beeld toegelicht.

De route gaat over het grondgebied van de voormalige gemeente Genemuiden. Uiteraard hebben oorlogen hun sporen nagelaten. De Tweede Wereldoorlog is bijvoorbeeld tastbaar in een propeller aan een stal. De betrokkenheid op de Woordverkondiging vindt onder andere haar uitdrukking in de tweestemmige gemeentezang, de zogenaamde bovenstem, die wekelijks in de Genemuider erediensten klinkt. Het boekje is voor € 2,50 verkrijgbaar bij de plaatselijk musea, boekhandel, Tourist Info Genemuiden en in de naburige plaatsen.

Meer arrangementen

iconOntdek Genemuiden

iconTapijtstad Genemuiden

Welkom in Genemuiden: dé Tapijtstad van Nederland! Want vloerbedekking uit Genemuiden gaat de hele wereld over. Die industrie, stadsbranden, overstromingen, de ligging en de karaktervolle inwoners, maken Genemuiden tot een bijzonder stadje. Ontdek de sfeer en de verhalen.

Wat wil jij doen?