icon Agenda

Zomerexpositie door Kunstgilde Genemuiden

  • 2 juli 2022
  • 't Olde Staduus

De organisatie van het Kunstgilde Genemuiden is volop bezig met het selecteren van de aangeboden kunstwerken, voor de zomerexpositie in ’t Olde Staduus in Genemuiden.

De expositie, onder de titel ‘’In Verbinding’’, wordt zaterdag 2 juli om 15.30 uur door Burgemeester E. Bilder geopend en is hierna direct voor het publiek te bezichtigen.

‘’We zijn gewoon verlegen met het grote aanbod van creatieve talenten uit Genemuiden en omgeving, die zich spontaan opgaven voor deze expositie’’, aldus Johan Voorhorst.

Er zijn zoveel kunstwerken aangeboden dat we besloten hebben de expositie halverwege (eind augustus) te verversen, om zo een zomer lang de bezoekers te laten genieten van schilderijen, beelden en vrije kunst.

Het wordt een zeer gevarieerde expositie van modern tot realistisch en dat in verschillende afmetingen en onderwerpen.

Ook jong talent komt volop in beeld en zijn betrokken bij een creatieve openingshandeling waarvoor onze plaatselijke kunstenaar Marinus Burgmeijer met de jeugd mee bezig is.

De 1e verdieping van het ‘t Olde Staduus wordt omgebouwd tot professionele tentoonstellingsruimte waar Einbert van Rees verantwoordelijk voor is.

Zo zijn de taken van de organisatie prima verdeeld en proberen ze op deze manier kunstenaars onder de aandacht te brengen, de jeugd enthousiast te maken om creatief bezig te zijn en het publiek een mogelijkheid te geven om hiervan te genieten.

Organisatie Kunstgilde Genemuiden (zie foto): Johan Voorhorst, Marinus Burgmeijer, Einbert van Rees.

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 1 jun
Welkom in Genemuiden

Welkom in Genemuiden

1 juni 2022 't Olde Staduus
vanaf 2 jul
Zomerexpositie door Kunstgilde Genemuiden

Zomerexpositie door Kunstgilde Genemuiden

2 juli 2022 't Olde Staduus
17 sep
Genemuiden Kamerbreed

Genemuiden Kamerbreed

17 september 2022 Genemuiden
Bekijk alle activiteiten