icon Agenda

Zomerexpositie door Kunstenaarscollectief

  • 2 juli 2022
  • 't Olde Staduus

De organisatie van het kunstenaarscollectief is volop bezig met het selecteren van de aangeboden kunstwerken, voor de zomerexpositie in ’t Olde Staduus in Genemuiden.

De expositie, onder de titel ‘’In Verbinding’’, wordt zaterdag 2 juli om 15.30 uur door Burgemeester E. Bilder geopend en is hierna direct voor het publiek te bezichtigen.

‘’We zijn gewoon verlegen met het grote aanbod van creatieve talenten uit Genemuiden en omgeving, die zich spontaan opgaven voor deze expositie’’, aldus Johan Voorhorst.

Er zijn zoveel kunstwerken aangeboden dat we besloten hebben de expositie halverwege (eind augustus) te verversen, om zo een zomer lang de bezoekers te laten genieten van schilderijen, beelden en vrije kunst.

Het wordt een zeer gevarieerde expositie van modern tot realistisch en dat in verschillende afmetingen en onderwerpen.

Ook jong talent komt volop in beeld en zijn betrokken bij een creatieve openingshandeling waarvoor onze plaatselijke kunstenaar Marinus Burgmeijer met de jeugd mee bezig is.

De 1e verdieping van het ‘t Olde Staduus wordt omgebouwd tot professionele tentoonstellingsruimte waar Einbert van Rees verantwoordelijk voor is.

Zo zijn de taken van de organisatie prima verdeeld en proberen ze op deze manier kunstenaars onder de aandacht te brengen, de jeugd enthousiast te maken om creatief bezig te zijn en het publiek een mogelijkheid te geven om hiervan te genieten.

Organisatie kunstenaarscollectief (zie foto): Johan Voorhorst, Marinus Burgmeijer, Einbert van Rees.

iconWat is er nog meer te doen?

vanaf 11 mei
Welkom TIP-TOP ondernemers

Welkom TIP-TOP ondernemers

11 mei 2022 't Olde Staduus
vanaf 18 mei
NIEUW! De ANWB IJsseldelta Fietsvierdaagse

NIEUW! De ANWB IJsseldelta Fietsvierdaagse

18-21 mei 2022 IJsseldelta
vanaf 20 mei
Smultour Zwartewaterland

Smultour Zwartewaterland

20 mei 2022 Zwartewaterland
Bekijk alle activiteiten